Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Stomen op het Dok van een Baai is een brouwsel van Buddelship. Voor deze creatie liet het team van de Hamburgse brouwerij zich inspireren door de traditionele brouwkunst in Californië. Het brouwsel is een zogenaamde California Common: Dit type stoombier dankt zijn internationale bekendheid aan de Anchor Brewing Company uit San Francisco, al heeft de stijl zijn oorsprong in Beieren. De klassieker wordt gefermenteerd met een pilsgist. De fermentatie vindt echter plaats bij hogere temperaturen, die meestal worden gebruikt bij het vergisten met biergisten. Deze kleine verandering in het brouwproces resulteert in een volle, geroosterde toon en romige karameltonen.
Stomen op het Dok van een Baai is tot stand gekomen in samenwerking met de Dok Brewing Company uit België en brengt naast een aangenaam alcoholpercentage van 5,1% en een behoorlijke 40 bittereenheden een mix van verschillende mouten en de geur van de Northern Brewer en Brewer’s Gold hopglas. Het bier presenteert zich in een delicaat troebel ambergoud in het glas en wordt bekroond met beige, romig schuim. De initiële smaak is fris en fris en leidt direct tot een zijdezachte moutrijkdom. Toffee, ovenvers brood, geroosterde aroma’s en een duidelijke bitterheid betoveren het gehemelte voordat het biergenot eindigt met een droge, hoppige afdronk.
Water, gerstemout , roggemout , hop, gist