De bitterheid van een bier wordt gemeten in internationale bitterheidseenheden (IBU). Terwijl de meeste klassieke bierstijlen tussen de 10 en 45 IBU variëren, kosten ambachtelijke bieren vaak iets meer. Vooral India Pale Ales brengen vaak een flinke bitterheid in het glas, waar amateurs aan moeten wennen. Deze verhoogde bitterheid is te wijten aan het overmatig gebruik van hop en brengt meestal ook een smaaktoename met zich mee.
Ook brouwerij Buddelship maakt gebruik van hop: met het groene goud toveren de brouwers uit de Hanzestad een klassieke pils om tot een zogenaamde India Pale Lager, kortweg IPL. De basis is een reguliere pils, gebrouwen uit pilsmout en havermout en gebrouwen met Cashmere- en Ariana-hop. Het brouwsel werd verfijnd door koudhoppen met Chinook-, Mozaïek- en Petit Blanc-hop.
De hopbom vloeit glanzend goudkleurig het glas in en wordt bekroond met een flinke hoeveelheid licht getint schuim. De aanvankelijke smaak is heerlijk fruitig en mild, maar dan komen de krachtige 65 bittere eenheden op het podium en domineren met hun kracht het aromaspel.
Een ongewoon kamp dat vooral de hopheads onder jullie zal bevallen.
Water, gerstemout, havermout , hop, gist