Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Duitsland en Oostenrijk zijn buren en delen niet alleen een grens, maar ook veel cultuur. De twee landen lijken in veel opzichten op elkaar en spreken, afgezien van de lokale dialecten, dezelfde taal. De keuken heeft dezelfde wortels en als het om bier gaat, is iedereen het er grotendeels over eens: het moet stevig, goed gekoeld en smaakvol zijn, nuchter en het beste met de hand gebrouwen.
Twee brouwerijen uit Oostenrijk en Duitsland hebben de handen ineengeslagen voor een grensoverschrijdende samenwerking. Camba Bavaria uit Seeon ging aan tafel met de brouwers van brouwerij Hofstetten in Sankt Martin im Mühlkreis en dacht samen na over een glas bier of twee. Door de krachten te bundelen hebben de traditionele brouwerij en de innovatieve brouwerij een bier ontwikkeld dat de overeenkomsten van beide herkomstlanden combineert tot een heerlijke internationale specialiteit.
Het samenwerkingsproduct is een prachtige zwarte stout die zowel traditioneel als modern is. Het donkere bier heeft een stevig alcoholgehalte van 5,6% in het glas en past dankzij de volle verscheidenheid aan mouten en het donkere aroma perfect bij stevige gerechten met kaas. Wij eten hem graag met een mediterraan geïnspireerde salade met rucola, sappige harttomaten en warme linzen met in spek gebakken geitenkaasdaalders of parmaham en gekaramelliseerde walnoten.
Water, gerstemout , hop, gist