Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Doppelbock met mirabelpruimen
Als je in augustus en september door Europa wandelt, zijn boomgaarden, hagen en veldranden geel gespikkeld. De oogsttijd voor de mirabellen is begonnen en de kleine, ronde vruchten zorgen ervoor dat takken en twijgen doorbuigen onder hun zware last. De steenvrucht behoort tot de pruimenfamilie, maar is iets kleiner en meestal kweepeer goud of rood. Op onze breedtegraden worden mirabellenpruimen verwerkt tot jam of schnaps, maar je kunt er ook een heerlijke compote mee koken of er zoete dumplings mee vullen.
Brouwerij Kuehn Kunz Rosen uit Mainz heeft de vrucht voor een heel ander doel gebruikt: in de traditie van hun ambacht maken de brouwers er een smakelijk bier van.
Je MiraBo is een enorme Doppelbock die lichaam en geest verwarmt met de zachte zoetheid en fruitige zuurgraad van Mirabelle-pruimen. Het maar liefst 8,0% alcoholpercentage helpt aanzienlijk. Om het nazomeraroma van het fruit in het bier over te brengen, bewaarden de brouwers de Doppelbock op de vers geoogste Mirabelle-pruimen. De vrucht geeft het bier niet alleen zijn smaak, maar ook een royale portie wilde gist. Deze bevolken de lucht in boomgaarden en blijven graag plakken aan de schillen van fruit. In MiraBo zorgen ze voor muffe tonen en ondersteunen ze de biergist bij de gisting.
Water, gerstemout , mirabellen, hop, gist