Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het verzamelen van Daubern is een Beierse traditie die vooral wordt beoefend in die uithoeken van de staat waar veel bos is. In de zomermaanden gaan mensen gewapend met manden en tassen de natuur in, kruipen door het struikgewas en plukken hun vingers blauw. De blauwe bessen, die in het zuiden van Duitsland liefkozend Daubern worden genoemd, maken indruk met hun hemelse smaak en prachtige kleur.
De brouwerijen Hoppebräu en Yankee & Kraut profiteerden in hun samenwerking van beide eigenschappen. Hun Daubern Sour is een fruitig zuur bier waarin het fijne bosfruit centraal staat. Om hun speciaalbier, doorspekt met lactose en vergist met Philly Sour gist, een stevige bosbessenkick te geven, organiseerden de brouwers een ongelooflijke hoeveelheid van 600 kilogram en bewaarden daar hun fijne zuurtje op. Naarmate ze ouder werden, verfijnden de bessen het bier met hun intense kleur, zomerse smaak en het elegante samenspel van fruitige zuren en prachtige zoetheid.
Aan het einde van dit proces is er Daubern Sour, dat zich in het glas presenteert met een heldere bessentoon en ruikt naar een handvol vers geplukte bosbessen. De smaak volgt deze hemelse eerste indruk en streelt het gehemelte zijdezacht met grote tonen van bosbessen, romige honing, een vleugje vanille en droge zuurgraad.
Water, gerstemout , tarwemout , havermout , hop, gist, lactose, bosbessen