Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zoals veel van de biercreaties van Flügge is Sieke & Ole een echte bierspecialiteit. Om het te maken wordt een zuur bier in de stijl van een Berliner Weisse genomen en gemengd met een wijn. De gebruikte wijn is een sinaasappel van de winnaarwijnstok, die groeit op de wijnmakerij van wijnmaker Daniel Mattern en door hem wordt geperst. Een Belgische seizoensgist vergist de twee basisingrediënten en creëert een uitzonderlijk bier met veel karakter.
Sieke & Ole presenteren zich natuurlijk troebel. Het bier vloeit in het glas en heeft de kleur van zongedroogd stro en vormt een kleine schuimkraag, die wordt gevoed door levendige, bijna pittige kooldioxide. Een frisse geur van limoen, sinaasappelschil en gist vermengt zich met pittige witte druiven in de neus. De smaak is aanvankelijk zuur, na de eerste indruk volgt een palet van fruit. Sieke & Ole is een fruitig bier dat heerlijk verfrissend is.
Ook al is de houdbaarheidsdatum van Sieke & Ole verstreken, je kunt nog steeds van het bier genieten. In plaats van slecht te worden, wint de bier-wijn-hybride in de loop van de tijd zelfs aan smaak en diepte. Voor de zekerheid hebben we brouwer Jo geraadpleegd en hij bevestigde de veiligheid en de toename in aroma en complexiteit. Er zijn talloze bieren die jarenlang bewaard kunnen worden. Zo zijn vatgerijpte bieren vaak al enkele jaren oud als je ervan geniet, en zijn bierspecialiteiten als Old Django van Nikl zo ontworpen dat je ze thuis kunt laten rijpen.
Water, wijn, gerstemout , tarwemout , hop, gist