Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Berliner Weisse heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. In de jaren twintig genoot de bierstijl uit de hoofdstad een grote populariteit. Wanneer er iets te vieren was of een feestelijke gelegenheid om te vieren, reikten mensen naar de Berliner Weisse. Het kreeg de bijnaam Riesling of Champagne Wit en het edele bier werd gewaardeerd om zijn slanke elegantie en lichtvoetige zuurgraad. In de daaropvolgende decennia ging de liefde voor zuur verloren en werd het bier gemengd met zoete siropen. Het handelsmerk van Berlijn raakte in de vergetelheid en beleefde pas in het nieuwe millennium een renaissance. Tegenwoordig vind je de traditionele bierstijl vaak terug in zijn oorspronkelijke vorm: ambachtelijke brouwers houden van het fijne fruitzuur puur of combineren het met onconventionele hop en andere ingrediënten.
Het BrauKunstAtelier Tyrell heeft ook de Berliner Weissen overgenomen. dr. Thomas Tyrell heeft zijn eigen stempel op de tijdloze stijl gedrukt door deze te combineren en te versterken met enkele bijzondere ingrediënten. Zijn Tripel Berliner Weisse wordt gemaakt volgens een brouwproces uit de jaren twintig en heeft een dubbele gisting. Handgeplukte giststammen en melkzuurculturen zijn verantwoordelijk voor de dubbele fermentatie.
Het bier is bijzonder complex en heeft een krachtige smaak als het verder mag rijpen op de fles. Vroeger begroeven mensen de Berliner Weisse een tijdje in het zand om er jaren later van te genieten.
Water, gerstemout *, tarwemout *, glucose*, hop, gistmelkzuurculturen
*organisch gegroeid