Bijna niemand brouwt bieren met zoveel elegantie en gratie als Dr. Thomas Tyrel. Het hoofd, het hart en het genie achter het Tyrell BrauKunstAtelier is toegewijd aan het produceren van complexe, diepe en delicate brouwstukken met huid en haar. Zijn creatieve uiting zijn menu’s voor zomer en winter, die bestaan uit drie biergangen en verrukken met finesse en culinaire intelligentie.
Het winterbiermenu 2024 bestaat uit de Kaiserweisse 2024, de gerstewijn 2024 en een bitterzoete stout. Het hoofdgerecht is gerstewijn: een houtgerijpte gerstewijn met een vurig alcoholpercentage van 10,2%, gerijpt op cagnacvatenhout. De voortreffelijke druppel vloeit in een ondoorzichtig mahoniebruin met een warme, robijnrode glans in het glas en is versierd met een delicate sluier van romig wit schuim. Een zwaar boeket van geroosterde aroma’s, toffee en hout streelt het puntje van de neus en verleidt zachtjes tot drinken. Wat volgt is een onvergelijkbaar zachte, vederzachte compositie van delicaat smeltende karamel, tonen van in cognac gedrenkt hout, espresso-achtige geroosterde tonen, fluweelzachte, speels zure bitterheid en een vleugje jamachtige wilde bessen. De aanzienlijke hoeveelheid alcohol is prachtig geïntegreerd in de gevarieerde smaken en zorgt voor de finishing touch met aangename warmte.
Tyrell’s Barleywine zal in 2024 aan zijn derde editie toe zijn en wij denken dat Dr. Thomas Tyrell overtreft zichzelf elk jaar.
Water, gerstemout , karamel, glucose (gefermenteerd), hop, gistculturen