De Berliner Weisse is een bierspecialiteit uit de hoofdstad die op traditionele wijze wordt gefermenteerd met een combinatie van verschillende giststammen en melkzuurculturen. Vroeger werden de flessen in het Brandenburgse zand rond Berlijn gegraven om het brouwsel enkele jaren in het perfecte bewaarklimaat te laten rijpen. Tegenwoordig is men niet meer zo geduldig, ook al zijn er nog exemplaren waarvoor zo’n lange rijping zeker de moeite waard zou zijn.
Eén van deze voortreffelijke creaties is de Kaiserweisse van Tyrell. De hoptovenaar Dr. Jaar na jaar brouwt Thomas Tyrell zijn zogenaamde Kaiserweisse, een krachtig sterk bier dat stilistisch gebaseerd is op de klassieke Berliner Weisse en dankzij het verhoogde alcoholgehalte ideaal is voor verdere rijping. De Kaiserweisse van dit jaar wordt gemaakt met grondstoffen uit gecontroleerde biologische landbouw en bevat biologische gerst- en tarwemout, gist- en melkzuurculturen en met de hand geplukte wilde hop uit de natuur. De edele wijn wordt passend gebotteld in champagneflessen met een inhoud van 0,75 liter en is ideaal om te delen.
Het culinaire gedicht is opgebouwd uit fijne fruittonen, fruitige zuren en warme mouttonen en kan dankzij het indrukwekkende alcoholpercentage van 9,8% tot ver na de op de fles vermelde houdbaarheidsdatum worden bewaard en gerijpt. De Kaiserweisse smaakt echter al heerlijk.
Water, gerstemout* , tarwemout* , glucose *(gefermenteerd), wilde/natuurlijke hop*, gist- en melkzuurculturen
*biologische landbouw