Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zoet en zuur zijn culinaire tegenstellingen die elkaar uitstekend aanvullen. We houden van gummibeertjes bedekt met zure suikerkristallen, we eten graag zoetzure kip, we zijn fan van oma's rabarbercake, die de knapperige zuurheid van de rode stokjes combineert met de kruimelige, boterachtige zoetheid van het deeg, we bestellen drie bolletjes citroenijs als de zon schijnt en als een scheutje limoen in onze fruitsalade.
Ook dr. Thomas Tyrell is niet vies van het contrasterende duo. De creatieve meesterbrouwer kan zijn enthousiasme echter niet omzetten in snoep of gebak, maar gebruikt het om heerlijk bier te brouwen. Zijn nieuwste creatie is de perfecte symbiose van zoet en zuur: Cassisweisse is een rechtlijnig zuur bier dat verrijkt is met de fruitige zuurgraad en zomerse zoetheid van vers geoogste krenten. De keuze viel op zwarte bessen, die het bier niet alleen zijn prachtige bordeauxrode kleur geven, maar ook een onvergelijkbaar fris en complex aroma.
De sprankelende, magentakleurige bierspecialiteit wordt bekroond met een dop van fijnroze schuim met dichte poriën en ruikt naar puur zomergeluk en uitstapjes door oma's tuin. Het genot zet zich voort in de mond: zoetheid en zuurgraad vermengen zich speels en verstrikken de smaak met sappige bessentonen en een vleugje mout. De meegeleverde hibiscusbloemen ronden de compositie af met een bloemige ondertoon.
Water, gerstemout*, zwarte bes, tarwemout*, glucose* (gefermenteerd), wilde/natuurlijke hop*, hibiscusbloesem, gist en melkzuurculturen
*biologische landbouw