Radler of niet – dat is de vraag die we hier graag willen beantwoorden. Het is duidelijk dat veel bierkenners radlers niet echt als bier beschouwen, en de mix van bier en limonade wordt daarom in sommige kringen afgekeurd. Wij vinden echter dat we hier niet zo streng moeten zijn. De meeste radlers bestaan voor minstens de helft uit goed bier en combineren onze absolute favoriet met bruisende limonade van citroenen of andere citrusvruchten. Dat klinkt niet verkeerd, vooral niet als het warm is!
We genieten van een goed gekoelde shandy op dagen dat we al vóór 8 uur 's ochtends in het zweet zitten, wanneer het meer een magische aantrekkingskracht op ons uitoefent, onze lunch bestaat uit ijs en we uiterlijk om 15.00 uur de dag afsluiten. In die gevallen kiezen we voor iets als de Fürst Wallerstein shandy: deze dorstlesser is gemaakt van het verfrissende exportbier en een friszure limonade. Die laatste is suikervrij en harmonieert dankzij de fruitige zuurgraad en delicate zoetheid prachtig met de subtiele bitterheid van het bier.
De shandy presenteert zich als een kristalheldere, zongouden kleur en vormt zelfs een klein kroontje. Hij heeft een vederlicht alcoholpercentage van 2,6% en smaakt citroenachtig, heerlijk zuur en zeer fris.
Bier : Water, gerstemout , hop
Limonade : Water, multivruchtensap uit multivruchtensapconcentraat, koolstofdioxide, zuurteregelaar citroenzuur, natuurlijke aroma’s, antioxidant ascorbinezuur, zoetstoffen acesulfaam-K en aspartaam. Bevat een bron van fenylalanine.