Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hoewel Kerstmis de meest magische tijd van het jaar markeert, is het ook vaak het bitter koude, natte en ongemakkelijke begin van de winter. De herfst is uiterlijk de eerste adventsdagen voorbij en de eerste nachtvorsten trekken door het land. De duisternis bereikt zijn hoogtepunt en de eerste sneeuw is al gevallen. In deze helft van het jaar verlangen we naar warmte, licht, comfort en hartverwarmende delicatessen.
De Christmas Ale van Abita valt bijvoorbeeld in de laatste categorie. Het prachtige bruine bier wordt gebrouwen met een rijkdom aan zes verschillende soorten mout en verwarmt koude dranken met een alcoholpercentage van 5,8%. Om hun festivalbier net dat beetje extra te geven, brouwden de brouwers een bijzonder grote portie hop en lieten ze het bier ook koud hoppen. De variëteiten Centennial, Cascade, Columbus en Amarillo geven het moutlichaam fruitige citrustonen, kruidige dennentonen en een frisse bitterheid.
De compositie van sterke mout en vier soorten groen goud vloeit feestelijk koperrood het glas in en wordt bekroond met een handbreedte nootkleurig schuim. Het aroma van gekonfijt donker fruit vult de neus en combineert met winterkruiden om een verleidelijk mengsel te creëren. De eerste drank combineert karamel, geroosterde pecannoten en geroosterde mout met dennenhars en citroenschil. Een hoppige bitterheid completeert de aromaten.
Water, gerstemout , hop, gist