Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Lambiek is een Belgische bierstijl waarvan de naam uit het Vlaams komt. In tegenstelling tot conventioneel bier wordt aan dit brouwsel geen gist toegevoegd. In plaats daarvan wordt het brouwsel opgeslagen in een open vat. De wilde gisten in de lucht zorgen voor een spontane gisting. Het is belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt, zodat er voldoende gisten zijn voor de gisting. De smaak is volledig afhankelijk van de gist en is veel minder controleerbaar dan bij het werken met gekweekte culturen.
Zo’n lambiek vormt de basis voor de Kriek uit Cantillon. De Belgische brouwerij mengt het met verse zure kersen en laat het duo samen gisten. Dit heeft als voordeel dat ook de wilde gisten op de fruitschillen actief worden en bijdragen aan de fermentatie. Bovendien toveren de kersen een prachtige, dieprode kleur in het bier en geven het zijn fruitige, subtiel zure smaak.
Het bijzondere aan dit bier is dat het zowel jong als na een lange bewaring lekker smaakt. Als je besluit er meteen van te genieten, drink je een uitbundig fruitig bier dat fris en kersen smaakt. Als je de fijne wijn even laat rijpen, neemt het lambiekbier het over en verdringt de fruitigheid naar de achtergrond. Beide varianten hebben hun aantrekkingskracht: de keuze is aan jou!
Water, gerstemout , tarwemout , zure kersen, hop, gist