Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Nederlandse brouwerij Emelisse was een van de eersten die de trend van gerstewijn ontdekte en zich daarin specialiseerde. Veel ambachtelijke brouwerijen hebben inmiddels op vat gerijpte alternatieven in hun assortiment.
De White Label serie van Emelisse is een delicaat samengestelde selectie vatgerijpte bieren die in diverse whisky- en wijnvaten tot hun volle pracht zijn verfijnd. Een goede gerstewijn kenmerkt zich door zijn complexiteit en intensiteit van smaak en is een fijne wijn voor bijzondere momenten. In de regel bevatten gerstewijnen ook een hoger alcoholgehalte dan hun normale tegenhangers. Dit geldt ook voor de bieren uit de White Label serie: De Barley Wine Bowmore staat op nummer 6 in de serie en heeft een behoorlijk alcoholpercentage van 10,5%. De percentages zijn in balans met een sterke samenstelling van rijpe bessen, rozijnen en smaakintensief rood zomerfruit.
De op vat gerijpte bierspecialiteit vloeit in een ondoorzichtige mahoniehouten toon het glas in, een handbreedte romig, licht getint schuim kroont het sprankelende robijnrode bier. Uit het hazelnootbruine schuim stijgt een fijne geur op van zachte karamel, rokerige turf, gebrande mout en rood fruit. De initiële smaak presenteert een volumineuze body met een verscheidenheid aan smaaknuances: de zuurgraad van vers geoogste bessen vermengt zich op de tong met zachte karamel, sterke mout, gekonfijt rood fruit en kruidige whisky. Een mooie turftoon geeft het bier contrast. De zoete afdronk blijft lang op de tong liggen en doet verlangen naar meer.
Water, gerstemout , suiker, hop, gist