Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Honing is een extreem populair smeersel dat door bijen wordt geproduceerd. Om het vloeibare goud te produceren verzamelen de hardwerkende insecten nectar uit verschillende bloemen. Ze vliegen kilometers op zoek naar voldoende materiaal om hun collega’s te bevoorraden. Het suikersap uit de bloem wordt naar de bijenkorf gevoerd en na professionele verwerking opgeslagen in honingraatvormige bewaarcellen. Om de honing te oogsten plaatst de imker de houten frames met de gevulde honingraten in een centrifuge en opent het lakzegel. Vervolgens draait de machine de honing uit de honingraten. Sommige imkers verkopen de zoete lekkernij ook ongesponnen: de zogenaamde honingraat- of schijfhoning blijft in de washoningraten achter.
Van honing kun je allerlei lekkernijen maken: honingbrood met boter is vooral populair bij kinderen, hetzelfde geldt voor honingkoekjes, maar honing is ook geschikt voor het zoeten van saladedressings of thee, voor het op smaak brengen van vlees of als suikervervanger. Exclusief voor volwassenen zijn honingwijn en bier met honing .
Een bierhoningfavoriet komt bijvoorbeeld van de Hofstettner-brouwerij: hun sterke Honigbock plaatst het vloeibare goud in het centrum en combineert dit met zachte mouttonen, bittere hop en een opwindend alcoholpercentage van 7,5%. Het honingzoete sterke bier is een culinair genot voor alle honingliefhebbers en smaakt uitstekend bij hartige gerechten en desserts.
Water, gerstemout , honing (7,5%), havermout , hop, gist