Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Voor hun nieuwste bier hebben de brouwers van Pinta een nieuwe bierstijl bedacht. Als je er goed over nadenkt is de bierstijl niet echt nieuw, maar de Catharina Sour komt nog maar net vanuit Brazilië naar ons over en kan daarom als een noviteit in onze breedtegraden worden beschouwd.
Brazilië heeft altijd nauwe banden gehad met Duitsland, wat invloed heeft op veel aspecten van het leven en de drankjes die daarmee gepaard gaan. Vanwege de hoge temperaturen in Zuid-Amerika is de Berliner Weisse daar met zijn verfrissende, lichte en fruitige karakter een goede keuze. De frisse zuurgraad en de prachtige verscheidenheid aan verschillende soorten fruit inspireerden enkele vindingrijke brouwers tot experimenteren en droegen bij aan de creatie van Catharina Sour. De Braziliaanse interpretatie van een Berliner Weisse is een iets moutigere en sterkere neef van de Capital-stijl, die tevens is verzuurd met melkzuurculturen en op smaak is gebracht met een portie fruit. De eerste bieren van dit type werden rond 2015 gebrouwen en veroveren de laatste tijd de bierwereld stormenderhand.
Pintas Catharina Sour heet Kwas XY en heeft een alcoholpercentage van 4,7%. De royale toevoeging van verse passievruchtenpuree zorgt voor de tropische flair en de verbluffend exotische smaak. Het tropische fruit maakt van de Brazilian-Berliner-Weisse een zomers genot!
Water, gerstemout , tarwemout , passievruchtenpuree, hop, melkzuurbacteriën, gist