Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Fruity Wild Ale
Als brouwerij is het team van Browar Pinta uiteraard gespecialiseerd in hop en mout. Naast de klassiekers van de bierproductie weten de brouwers ook een heel andere grondstof te gebruiken. Bij Pinta experimenteren we graag met vers fruit. Voor hun nieuwste werk zijn de brouwers naast het fruit nog een hele reeks andere uitdagingen aangegaan: ze combineren niet alleen hop en mout met fruit, ze gebruiken ook wilde gisten en laten hun creatie rijpen op vaten.
Het bijzondere brouwsel heet Curiosity en is een zogenaamd wild ale. Fermentatie met wilde gisten maakt gebruik van de gist die in de lucht aanwezig is en aan de schillen van fruit en granen blijft plakken. Het proces is veel onvoorspelbaarder dan bij traditionele gist, maar in dit geval was het duidelijk de moeite waard. Om hun tafelbier van gemengde gisting, dat zes maanden in houten vaten heeft gerijpt, te verfijnen, bewaarden de brouwers het nog een maand op abrikozen en perziken. Deze laatste stap geeft het bier zijn heerlijke fruitigheid, die prachtig samengaat met de frisse zuurgraad van de wilde gist.
Pintas Curiosity is een lichtvoetige fruittraktatie met pittige zoetheid, zure hints en het zomerse aroma van rijpe abrikozen.
Water, gerstemout . hop, gist