Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Op vat gerijpte gerstewijn met kersen
Geduld is een schone zaak die essentieel is bij het brouwen. Goed bier heeft een bepaalde tijd nodig om zijn aroma en volledige potentieel te ontwikkelen. Het brouwproces zelf duurt doorgaans niet langer dan een dag, maar ook de fermentatie en rijping duren de daaropvolgende weken. De meeste bieren hebben ongeveer vier tot zes weken na de brouwdag nodig om klaar te zijn voor consumptie. Wil je het karakter verdiepen en het aroma complexer en rijper maken, dan moet je nog een tijdje geduld hebben: op vat gerijpte bierspecialiteiten rijpen doorgaans niet weken maar hele maanden.
Dat gebeurde ook met Nitro Ice Cherry, een gerstewijn uit Maryensztadt gerijpt op Rioja-vaten. De goede wijn maakt deel uit van het Barrel Aged Project en is, net als de meeste van zijn collega's, een schot in de roos. Het maar liefst 16,1% alcoholpercentage geeft het bier een boost en verwarmt lichaam en geest, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. Kersensap zorgt voor een robijnrode glans in de ondoorzichtige mahoniehouten body en een extra laagje sappig fruit. Het extra ingrediënt harmonieert wonderwel met de zachte moutrijkdom, de houtachtige en kruidige tonen van het vat en het vuur van de Spaanse rode wijn. Het bier dankt zijn bijzonder fluweelzachte, romige en sprankelende mondgevoel aan de toevoeging van stikstof in plaats van kooldioxide.
Water, gerstemout , tarwemout , kersensap (uit sapconcentraat) 5%, maltodextrine, hop, gist