Naarmate de dagen korter worden en de eerste koele briesjes de nazomer aankondigen, groeit de verwachting voor de robuuste bockbieren van de herfst. Het seizoen brengt niet alleen kleurrijke bladeren, krakende kastanjes, ochtendmist, appeltaart, kaneelbroodjes en herfstachtige warme dranken met zich mee, maar ook de opening van het bockbierseizoen. Op het platteland wordt elk weekend een ander sterk bier getapt tijdens een feestelijke ceremonie, en een scala aan smaakvolle, seizoensgebonden delicatessen verrijkt het bierlandschap voor de komende koude maanden. Goat van Moon Lark is een perfect voorbeeld van dit fantastische genre en troost ons met zijn intense rokerigheid en moutige diepte tijdens de aanhoudende regen, modder en grijze novemberdagen.
In het glas presenteert de Rauch-Doppelbock zich in een magnifiek roségoud met een koperen glans. Een sluier van fijnporig, hazelnootbruin schuim geeft het bier een uitnodigende uitstraling en verspreidt een verleidelijk aroma: intense rook, die doet denken aan vers gerookt vlees, gecombineerd met robuuste mout en een vleugje toffee. De smaak is vol en complex. 60% gerookte beukenmout uit Duitsland geeft het bier een karakteristieke rokerigheid die perfect aansluit bij de aroma’s van geroosterd brood, karamelzoetheid en zongerijpt graan. De hop zorgt voor een harmonieuze bitterheid die contrasteert en, samen met een vleugje rook, zorgt voor een lange afdronk.
Water, gerstemout , hop