De EERSTE ambachtelijke bierbrouwerij uit Boedapest spaart kosten noch moeite om haar klanten de beste, meest verfijnde en heerlijkste culinaire ervaring te bieden. Het rijpen van bier op vaten is de laatste jaren een populaire verfijningsmethode geworden en was ook de voorkeursmethode voor Sancho.
De basis van Sancho is een Bourbon Barrel Aged Imperial Stout, gemaakt van geselecteerde geroosterde mouten en verwarmt lichaam en ziel met een alcoholpercentage van 10,5%. Het bijzondere aan dit bier is dat het in drie brouwsels is verdeeld en in verschillende vaten is opgeslagen. De aparte rijping moest de brouwerij inzicht geven in de aroma’s van de verschillende, met de hand geselecteerde whiskyvaten en het effect daarvan op het bier. Voor de versie die we hier hebben, werd een vat van Woodland Reserve gebruikt, waarin voorheen een Double Oaked Bourbon heeft gezeten. Dit fijne distillaat kenmerkt zich door een rijk smaakprofiel met tonen van vanille, donkere karamel, rijpe appels, hazelnoot en warme kruiden. De appel, de kruiden en de zachte bourbonnoot zijn overgebracht op het brouwsel en harmoniëren wonderwel met de rijke smaak van de geroosterde mouten en hun ondertonen van chocolade, karamel en ovenverse gebakjes.
Sancho is een intens meesterwerk waar veel werk in zit.
Water, gerstemout , hop, gist, gerstevlokken , marshmallow