Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Aan het begin van hun carrière staan brouwers voor een belangrijke beslissing: willen ze van de klassiekers van hun branche hun stokpaardje maken, of willen ze het platgetreden pad van hun voorgangers verlaten en het onlangs geopende territorium van de creatieve hop verkennen? -intensieve, wilde bieren? Het Mammut Craft Beer-team uit Montenegro koos voor optie nummer 2 en brouwt sindsdien wat ze het liefst drinken.
Een mooi voorbeeld dat voortkwam uit haar liefde voor experimenteren is haar India Pale Ale. Dit bier was oorspronkelijk een van de nuchtere klassiekers, maar werd overgenomen door de ambachtelijke bierbeweging en onderworpen aan uitgebreide moderniseringen. Net als veel van zijn collega's zit de Mammut-versie boordevol hop. De brouwers gebruikten vier Amerikaanse aromahopen om hun bier maximale smaak te geven. De overvloed aan aroma's gaat ook gepaard met een zekere bitterheid, die de sappige fruit-, hars- en citrustonen op slimme wijze in balans brengt. Een flinke portie mout werkt bovendien als afrondingsfactor: de korrel zorgt voor de heerlijk heldere koperkleur en brengt robuuste en geroosterde tonen in het bier.
In tegenstelling tot veel moderne IPA's is de interpretatie van Mammut vrij tam en uiterst drinkbaar: fruit, bitterheid en mout zijn heerlijk in balans.
Water, gerstemout , hop en gist