Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Schlenkerla-brouwerij is wereldberoemd en een van de laatste traditionele rookbierbrouwerijen ooit. Brouwerij Bamberg droogt zijn mout zelf: de gerst droogt boven beukenhoutvuren en krijgt de karakteristieke rooksmaak.
Met het gerookte Doppelbock-eik biedt de brouwerij een heel bijzondere specialiteit: de hiervoor gebruikte mout wordt niet op traditionele wijze gerookt op beukenhout, maar op eikenhoutsnippers. Het resultaat is een veel zachtere rooksmaak, die het gerookte bier een nobel tintje geeft en iets eleganter maakt dan de traditionele Schlenkerla Rauchmärzen. Eik of beuk: de keuze is aan jou!
Zoals gebruikelijk vloeit de Schlenkerla Eik diepzwart in het glas en vormt een romige schuimkraag met fijne poriën. Een intense rokerige toon stijgt vanuit het hazelnootbruine schuim naar de neus en heeft licht zoute hints. Verleidelijk! De eerste drank presenteert een grote verscheidenheid aan aroma's, waaronder heerlijk zachte tonen van zoethout, zoute drop en een fijn rokerig aroma. Ondersteund door een zacht tintelende smaak slaat de Eiche Doppelbock uit Schlenkerla zelfs onder gerookte biersceptici zeker een goed figuur.
De Schlenkerla is met recht de koningin onder de gerookte bieren: nobel, drinkbaar en uniek.
Water, gerstemout , hop, gist