Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In de Heller-Bräu Trum, door de inwoners van Bamberg ook liefkozend Schlenkerla genoemd, speelt hout een grote rol. De ambachtelijke brouwerij is een van de laatste brouwerijen in Duitsland die nog haar eigen graan moutt. Net als honderden jaren geleden wordt het gekiemde graan geëest boven de aromatische rook van beukenhout. De bijzondere mout geeft de Schlenkerla-bieren hun krachtige kleur en de onmiskenbare rooksmaak. Sommigen associëren de geur met kampvuur, anderen proeven gerookte ham of spek in bier.
Voor hun Doppelbock-serie kozen de brouwers echter af van de intens rokerige beukenvuurmout en gebruikten ze in plaats daarvan graan dat op eikenhout werd geëest. Deze mout heeft een zachtere, rondere en mildere smaak die diep en complex is. Om de complexiteit van het aroma verder te intensiveren, werd het bier na voltooiing van het brouwproces opgeslagen in de rotskelder van de brouwerij.
De Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock wordt in verschillende jaargangen uitgebracht en wordt gemarkeerd met het jaar waarin hij is gebrouwen. Na verloop van tijd rijpt de prachtige bok steeds meer en verfijnt zijn karakter. De basis is een volmondig sterk bier met zachte karamel-, gerookte mout- en honingtonen, die in combinatie met een hoppige bitterheid een mooi afgerond totaalbeeld creëren.
Water, gerstemout , hop, gist