Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Na het lentebier komt de Maibock!
Als traditionele brouwerij in Beieren heeft de privébrouwerij Ayinger een goed gevulde festivalkalender. De feestdagen willen gevierd worden en iedere feestdag heeft zijn eigen bier. Levende biercultuur in zijn meest heerlijke vorm.
Een favoriet tijdens het festivaljaar is de Maibock: het lichte bier is lichter dan zijn collega's, maar scoort toch met het sterke karakter en de harmonieuze aromabalans van een sterk bier. Maibock wordt traditioneel geserveerd tussen maart en mei. Het is de perfecte metgezel voor de uitbundige meidans en verzacht de eerste warme dagen van het jaar met krachtige mout, de beste Hallertau-hop en een versterkend alcoholpercentage van 6,9%.
De Maibock van Ayinger vloeit helder goudgeel het glas in. Bovenop de heldere body zit een statige kroon van luchtig, wit schuim, die uitnodigt tot drinken met een heerlijke geur van gebrande mout, romige karamel, rijpe peren, vers gemaaid gras en een beetje likeur. De eerste slok onthult een volmondig bier met een fluweelzacht mondgevoel. De mout domineert het drinkplezier en laat zich in al zijn facetten zien: geroosterd graan ontmoet ovenvers brood, boterachtige toffee en witte peper in de mond. De hop en wat gist ronden de aromaten af met een vleugje gras en een lichte fruitigheid.
Water, gerstemout , hop, gist