Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bier of wijn? Deze beslissing wordt voor u genomen met de creatie brau.nett van Kuehn Kunz Rosen: De brouwerij Mainz werkte samen met vriend en wijnmaker KaiSchätzel van wijnmakerij Schätzel en creëerde een fusie van bier en wijn. De fijne witte druiven uit Nierstein am Rhein worden samen met het bierpuree gepureerd en gefermenteerd. Het resultaat is een fijn troebel bier met heerlijk elegante tonen.
Brau.nett vloeit in een delicaat troebel licht goud in het glas en wordt gekroond door een luchtig, wit schuim. Sprankelende aroma's van witte druiven, tonen van lichte mout, fijne hop en een subtiele citrustoon komen uit het luchtige schuim naar voren. De initiële smaak onthult een lichtvoetig bier met fijne koolzuur. Het sprankelende kooldioxide danst op de tong en geeft het bier een heerlijke frisheid. In de mond ontvouwt zich een elegant aromaspel: frisse groene appel begint en wordt begeleid door zoetzure citrustonen. De mout vormt een subtiele karamelbasis. De druiven voegen een frisse elegantie toe die doet denken aan lichte zomerwijnen. Het zout dat erin zit geeft een bijzondere kick: het geeft het bier net dat beetje extra en brengt zoetheid en zuurgraad prachtig in balans.
Het lichte, droge en pittige bier is perfect als aperitief voor een mediterraan menu. Met zijn subtiele smakenwereld bereidt hij het gehemelte perfect voor op de culinaire lekkernijen die volgen en is tegelijkertijd een hoogtepunt dat doet verlangen naar meer.
Druiven, gerstemout , hop, gist, melkzuur, zout