Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bent u op zoek naar een verfrissend aperitief met inhoud en elegantie? De Äbbeltizer van Kuehn Kunz Rosen is de oplossing!
Midden in het bolwerk van de bekende en populaire appelwijn ligt de brouwerij van Mainz. Het Rheinhessische Land heeft niet alleen een magisch dialect, maar ook de beste Äbbelwoi ooit. Het drankje is gemaakt van vers geoogste appels en past heerlijk bij de herfst, bij flambée- of uientaart, bij goed gezelschap en leuke gesprekken. We willen u op dit moment echter geen cider verkopen, maar eerder het bierequivalent van brouwers die bekend zijn met zowel bier als wijn gemaakt van het knapperige herfstfruit. Hun interpretatie van de cider is een licht, schilferig bier dat de fruitige zuurgraad en het lichtvoetige karakter van de groene Granny Smith appels perfect weergeeft. Het sap van vers geperste appels wordt gebrouwen en gecombineerd met hop en mout ontstaat een extravagant bier dat ideaal is als aperitief.
De lichte pils met appel van Kuehn Kunz Rosen wordt gebrouwen met wilde gisten. Dit betekent dat de brouwers gebruik maken van de gistdeeltjes die aan bijvoorbeeld appelschillen blijven kleven. Het gebruik van deze gisten vereist enige ervaring en is niet zo voorspelbaar als conventioneel gekweekte soorten. In het geval van de Äbbeltizer was het experiment echter meer dan geslaagd!
Water, gerstemout , tarwemout , tarwevlokken , appelsap, hop, citroensap, gist