Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Volgens onderzoek begint de brouwgeschiedenis van de stad Cottbus aan het einde van de 14e eeuw. Een document uit deze tijd bewijst de brouwrechten van de stad Beeskow, die ongeveer een uur rijden ten noorden van Cottbus ligt. Omdat Beeskow destijds al brouwrechten had, wordt aangenomen dat voor Cottbus hetzelfde gold. Alle documenten uit deze periode en de daaropvolgende jaren zijn bij branden in de stad vernietigd, waardoor de datering niet met zekerheid kan worden vastgesteld. De 15e eeuw, toen de Cottbus-biermarkt al floreerde, is beter gedocumenteerd. Er werden allerlei verschillende stijlen gebrouwen, waaronder Cottbuser. Dit bijzondere bier is gemaakt met grondstoffen uit de regio en bevat naast zoetstoffen ook tarwe en haver. In de regel werd het brouwsel verfijnd met honing en melasse. De bloeitijd van de Cottbus-specialiteit duurde echter niet lang, want met de invoering van de Beierse Zuiverheidswet in 1516 mochten andere ingrediënten dan mout, gist, hop en water niet meer worden gebruikt. De Cottbuser werd vergeten.
Brouwerij Sudden Death Brewing zorgde onlangs voor een renaissance van de Brandenburgse stijl. Hun historische Cottbus-bier put uit de pracht van vervlogen tijden met een traditioneel recept. Het uitzonderlijke smaakprofiel bestaat uit versgebakken koekjes en wilde bessen.
Bediende! Nog een Cottbus-bier!
Brouwwater, gerstemout , havermout , tarwemout , honing, melasse, hop, gist