Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bockbier is een specialiteit die vroeger voor feestelijke gelegenheden werd gebrouwen. Men begon de vastentijd met het aromatische sterke bier, danste de meitijd in, bereidde zich voor op de lange, strenge winter of proostte op de contemplatieve adventstijd. Tegenwoordig is het vasten niet meer zo streng als in de Middeleeuwen en wordt Bock niet langer uitsluitend voor festiviteiten gebrouwen.
Veel brouwerijen hebben inmiddels één of meerdere bockbieren in hun kernassortiment en bieden ook speciale voorbeelden aan voor festiviteiten. Bierfabrikant Engel doet hetzelfde en biedt het hele jaar door hun prachtige donkere bock aan. Met Kerstmis zijn er seizoensvarianten zoals hun populaire kerstbier.
De Engel'sche Dunkel Bock werd al vele malen bekroond met goud en scoorde punten bij zowel juryleden als fans van bierfabrikanten vanwege zijn energieke karakter: een intense moutige volheid gecombineerd met hoppige zuurheid en zachte ondertonen zorgen voor een elegante smaak. Het sterke bier vloeit in een koperachtige, glinsterende kastanjetint in het glas en is versierd met een indrukwekkende kroon van sneeuwwit schuim met dichte poriën. In de neus ontvouwen fijne geuren van gebrande mout, delicate kruiden en bruine suiker. De smaak volgt de verleidelijke eerste indruk en streelt het gehemelte met tonen van vers gebakken brood, geroosterd graan, karamel en harmonieuze hopbitterheid.
Water, gerstemout , hop, gist