De freerunning-bende Schlappen staat niet alleen bekend om hun spectaculaire sprongen en halsbrekende stunts, maar ook om hun bijzondere passie na het werk: een goed biertje. Van hun laatste tournee in Brazilië brachten ze niet alleen nieuwe trucs en een paar blessures mee, maar ook een drankje dat drie weken lang als verfrissende begeleider diende: een maltbier met alcohol.
Terug in het Ruhrgebied was het meteen duidelijk: dit vloeibare goud kon niet alleen in Zuid-Amerika blijven – het moest ook thuis geserveerd worden! Samen met de mannen van Mücke Craft Beer ontwikkelden ze snel een recept dat deze heerlijke ervaring naar het glas brengt. Het resultaat is een diep, donker moutbier met 4,5% alcohol, precies de juiste sterkte om van te genieten na een volle borrel of gewoon een avondje werken.
De smaak van dit moutbier onthult zijn verleidelijke kant: een moutige basis, romige zoetheid en subtiele karameltonen bepalen het karakter. Je vindt hier geen bittere tonen – in plaats daarvan glijdt het bier soepel en drinkbaar door de keel, uitnodigend om nog een slok te nemen. Een bier dat even ongecompliceerd als uniek is en het beste van twee werelden combineert: avontuur en vakmanschap.
Bier (water, gerstemout , hop), moutdrank (water, gerstemout , ruwe rietsuiker, rijststroop, hop)