Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De herfst is een prachtige tijd van het jaar: de bladeren aan de bomen kleuren oranje, rood en geel, de eerste nachtvorst bedekt weilanden en bossen vroeg in de ochtend met een glinsterende glazuur, mist trekt door het landschap, de lucht is heerlijk fris en je kunt het voelt alsof je er al een hele tijd bent. Kruip op het heetst van de dag eindelijk lekker in een knusse trui en drink een kopje thee of cacao. De kroon op het seizoen zijn de vruchten die overal de takken van bomen sieren. Druiven hangen in dikke pluimen aan de wijnranken, paarse pruimen verleiden je naar de mond te grijpen en mirabelpruimen, sleedoorn, kweeperen en peren willen geoogst en verwerkt worden. Voor veel mensen is de koning van de herfst echter de appel. Er zijn honderden verschillende soorten die verrukken met een rijkdom aan kleuren, smaken, consistenties en vormen. Je kunt de pitvruchten rauw eten, gebruiken voor compote, cake, sap of gelei of je kunt er zuurkool of rode kool mee verfijnen.
De brouwers van de Zuid-Californische brouwerij Coronado hadden een ander idee: in samenwerking met hun collega's bij Karl Strauss Brewing creëerden ze een soepele West Coast IPA, op smaak gebracht met appels.
Het herfstfruit loopt als een rode draad door het hoppige bier en verrijkt de geur en smaak met delicate zuren en de heerlijke smaak van een vers geoogste Granny Smith appel.
Water, gerstemout , hop, gist