Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Kersen in bier zijn voor de traditionele smaak van Duitse bierliefhebbers moeilijk voorstelbaar, maar in België is deze combinatie een echte klassieker. De delicate zuurheid van ons favoriete drankje wordt al eeuwenlang gecombineerd met de zomerse zoetheid en heerlijke frisheid van de rode vruchten. Kriek is waarschijnlijk de meest bekende bierstijl met kersen, maar het Belgische bierlandschap kent nog verschillende andere varianten.
Eén ervan komt van Kasteel Brouwerij Van Honsebrouk. Naast een mooi donker bier biedt het Kasteel-assortiment ook een brouwsel met kersen. Kasteel Rouge combineert het aroma van Kasteel Donker met kers: toffee, vers gezette mokka, gebrande mout en delicaat smeltende melkchocolade ontmoeten de fruitige zuurgraad en sappige zoetheid van het steenfruit in de mond. De kers loopt als een rode draad door het biergenot en slaat een mooi figuur vanaf de eerste indruk tot aan de laatste slok. Het is verantwoordelijk voor de verleidelijke geur, de unieke smaak en de prachtige uitstraling. Kasteel Rouge presenteert zich in een dieprode robijnrode tint in het glas en wordt bekroond met een indrukwekkende hoeveelheid roze schuim.
Kersencake, kersenjam, ingemaakte kersen, compote, wijn, sap en recht van de boom - we houden van kersen in elke vorm en zijn blij dat het brutale fruit ook een rol speelt in de wereld van bier.
Water, gerstemout , kersenaroma's, tarwe , suiker, kersen, hop, kruiden, zoetstof: steviolglycosiden