Het basisidee van Brasserie Dupont om een cuvée te creëren dateert uit 2010. Het experiment werd toen voor het eerst uitgevoerd en de inspanningen van de brouwers werden met groot succes beloond: de eerste variant van de Cuvée Dry Hopping-serie was een echte hit. Het team brouwde vervolgens meer exemplaren en verfijnde het recept van jaar tot jaar. Door de drank koud te hoppen toveren de brouwers een heerlijk intens, divers hoparoma in het bier, dat naast een keur aan fruitige tonen ook voor een nobele bitterheid zorgt. De toegevoegde hop complementeert prachtig de sterke kruidigheid van de Belgische bieren en maakt de Cuvée Dry Hopping van Saison Dupont tot een ware traktatie voor de smaakpapillen.
De fijne druppel vloeit in een koperachtig glinsterend honinggoud het glas in en wordt bekroond met een handbreedte schuim. Vanuit de dikke, romige pracht in ivoor stijgt een potpourri van ovenverse gistvlecht, groene steenvruchten, rijpe banaan en warme kruiden naar de neus. Gezien de reukrijkdom is de initiële smaak verrassend lichtvoetig en mild koolzuurhoudend. De smaak bestaat uit kruiden, gekarameliseerde appels, toffee, specerijen, sterke gist, bruine suiker en citrusvruchten. Een perfect uitgebalanceerde bitterheid rondt de aromaten af en zorgt ervoor dat de kruidige zoetheid niet de overhand krijgt.
Water, gerstemout , hop, gist