Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In de streek rond het West-Vlaamse stadje Watou heeft de Tripel-bierstijl een wel heel bijzondere naam: de Belgische klassieker wordt hier liefkozend Bernadetje genoemd. Deze bijnaam is al tientallen jaren oud en verwijst naar Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck. Evariste is de man die de Sint-Bernardusbrouwerij overnam van de trappistenmonniken en met veel toewijding en oog voor detail hun culinaire nalatenschap voortzette.
Het bierige eerbetoon aan zijn Bernadetje (uit het Nederlands vertaald als “kleine Bernadette”) is een krachtig brouwsel met een alcoholpercentage van 8,0% en een helder gouden kleur, doorspekt met delicate sluiers van gist. Een luchtige kroon van fluweelzacht schuim zit bovenop het zonnig gele bier en verspreidt een bloemig aroma. Het smaakprofiel van de blonde Sint-Bernardustripel bestaat uit fruitige, bloemige en zure componenten. De zijdezachte zoetheid wordt onderbroken door een aangename hopbitterheid, die tevens een zomerse frisheid aan het bier geeft. Het brouwsel heeft een lichtvoetig karakter, dat dankzij het hoge alcoholgehalte door veroudering kan veranderen. Het bier kan tot twee jaar op de fles bewaard worden zonder dat het zijn smaak of kwaliteit verliest. Integendeel: bewaring verdiept het aroma en geeft het een opwindende complexiteit.
Belegen of ongerijpt – de St. Bernardus Tripel is een culinair genot voor bijzondere momenten!
Water, GERSTEMOUT , suiker, hop, gist