Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Net als brouwerij Hofstetten zijn ook de Hochlandimkers een 100% Oostenrijks bedrijf. De bescherming en het behoud van hun thuisland is voor hen beiden belangrijk, evenals het duurzame gebruik van de rijke hulpbronnen van Oostenrijk en het gebruik van regionale grondstoffen. In een geweldige samenwerking zijn imkers en brouwers nu samengekomen om een bier te creëren dat het beste van twee werelden combineert.
De honing voor het biologische honingbier is een fijne bloesemhoning die door bezige bijen werd verzameld op de zonovergoten hellingen van de hooglanden. Om de regionaliteit consequent voort te zetten, komen ook hop en gerst uit het Mühlviertel en zijn ze ook afkomstig van gecontroleerde biologische teelt. Met behulp van deze zorgvuldig geselecteerde ingrediënten toveren de brouwers met vakmanschap een bier tevoorschijn dat optisch al een hit is: het biologische honingbier Hofstettener Hochland vloeit in vloeibaar goud in het glas en is versierd met een aantrekkelijke kroon van sneeuwzekere, dichte poriën. wit schuim. De honing komt echter niet alleen terug in de warme honingtoon van de kleur, maar loopt ook als een gouden draad door het genot van het bier. Uit de schuimkraag stijgt een zachte honinggeur op en ook de initiële smaak wordt gedomineerd door romige, kruidige en delicaat zoete honing.
De brouwers adviseren een drinktemperatuur van 10 tot 12 graden. Bij deze temperatuur ontwikkelt de honing zijn volledige potentieel.
Water, gerstemout , hop, honing, gist
* organisch gegroeid