Met de biologische Zwicklbock wil brouwerij Hofstetten een stukje midzomer in de fles stoppen. Eén slokje katapulteert ons regelrecht een maïsveld in. Rijpe, gouden korenaren met zijdezachte zonneschermen wapperden in de zachte zomerbries van een warme augustusavond. De volgende slok doet denken aan donkergroene ranken van weelderige hopplanten die zeven meter hoog in de blauwe lucht oprijzen en bedekt zijn met harsachtige bloemen. De sappige bloemschermen verspreiden een bedwelmende geur die we met gesloten ogen met plezier inademen.
Het is magisch wat een paar slokjes bier kunnen doen!
Het toverdrankje dat ons zo verwennerij geeft, is een licht bockbier gemaakt met gerst en hop uit gecontroleerde biologische landbouw. Zowel het graan als de kegels komen uit het Mühlenviertel, niet ver van de brouwerij. Er werd gebruik gemaakt van pilsmout en de hopsoorten Aurora, Perle, Select en Tradition. De Zwicklbock wordt ieder jaar rond de kersttijd gebrouwen en kwam in 2020 in zijn huidige vorm op de markt. Nadat het brouwproces is voltooid, rijpt het brouwsel drie maanden in de bierkelder diep onder brouwerij Hofstetten. Het brouwsel van 7,4% combineert honingzoete mout, hartige granen en ovenvers koekje met kruidige, grasachtige hop en een harmonieus uitgebalanceerde bitterheid. Een werkelijk ronde en smaakvolle bock voor het koude seizoen!
Water, biologische gerstemout , biologische hop, gist