In de wereld van ambachtelijk bier zijn het vaak de hopsoorten die de hoofdrol spelen en in de spotlight staan. De mannen en vrouwen achter de ketels zijn dol op het groene goud en de grote verscheidenheid aan smaakcomponenten. Hop kan bier omtoveren tot een ware delicatesse. Dat geldt ook voor mout, maar in onze hopgekke tijd speelt het graan een ondergeschikte rol, hoewel het minstens zoveel facetten biedt als zijn harsachtige tegenhanger.
Bij Black Block van La Pirata draait alles om mout. De Spaanse brouwerij stelt het graan centraal en zorgt voor een heerlijk intense smaakbeleving die niet moutiger kan zijn. Om het maximale genot in het glas te toveren, gebruikte de brouwerij voor haar Russian Imperial Stout zes verschillende soorten mout en gerstevlokken. Deze volheid zorgt voor een krachtig aroma, een statige gestalte en een fluweelzacht mondgevoel.
Black Block stroomt in het glas in de kleur van vers gezette koffie en is versierd met een majestueuze kroon van dik, romig, hazelnootbruin schuim. Een sensuele compositie van geroosterde aroma's, melasse, chocolade met een delicate smelt, karamel, sterke espresso en bruine suiker vormen de geur en smaak. Een vleugje zoethout, een vurig alcoholpercentage van 13,0% en een krachtige 72 bittereenheden geven het brouwsel de finishing touch.
Water, gerstemout , havervlokken , gerst , hop en gist