Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Frambozen en kersen zijn de onbetwiste koninginnen van de zomer. Hun dieprode kleur trekt als bij toverslag de aandacht, onze neus volgt hun zoete geur en voor we het weten, zijn onze vingertoppen plakkerig en roze van het transporteren van het ene na het andere fruit in onze ongeduldige monden. Bijna niemand kan de charme van deze midzomerse lekkernijen weerstaan – vooral als ze vakkundig zijn omgetoverd tot een fantastisch zuur bier!
De Spaanse brouwerij Cierzo Brewing Co. heeft met Alborada zo’n zuur bier gecreëerd: een zachte basis van gerstemout en tarwe ontmoet in de mond een explosieve mix van vers geoogste frambozen en kersen. Het magnifieke brouwsel stroomt in een schitterend roodgouden kleur het glas in en draagt een vluchtig laagje roze schuim op het dichte, troebele lichaam. De geur voert je rechtstreeks naar oma’s boomgaard: rijpe kersen en sappige frambozen betoveren je neuspunt en verleiden je om de eerste slok te nemen. De smaak is puur zomer: zachte tonen van goudkleurig graan ontmoeten fruit, fruit, fruit. De krachtige zoetheid van kersen en frambozen wordt elegant in evenwicht gehouden door hun eigen fruitzuurgraad, en de milde bitterheidseenheden (10 eenheden) vormen een prachtig contrast.
Niets is lekkerder dan een rijke frambozencakerol met slagroom of een belegde Amerikaanse kersentaart met zelfgemaakt vanille-ijs – maar dit bier komt toch wel heel dicht in de buurt van de tijdloze klassiekers!
Water, gerstemout , hop, gist, tarwe , framboos, kers