Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het idee voor Muffin Myrtille is gebaseerd op een oud Welsh gezegde: Stop met proberen iedereen gelukkig te maken, je bent geen bosbessenmuffin.
We weten niet zeker of deze wijsheid echt oud of Welsh is, maar in wezen is ze waar. Bijna niets kan een breed scala aan mensen zo gelukkig maken als een vers uit de oven, nog dampende bosbessenmuffin met licht, zoet deeg en veel diepblauw fruit. Tot nu toe, want de bosbessenmuffin van Les Intenables is helemaal geen gebakje, maar je wordt er vrijwel zeker vrolijk van.
De rijke Blueberry Pastry Sour brengt maar liefst 7,2% alcohol in het glas en heeft een ongelooflijk intense bosbessentoon. Een dichte roze schuimkraag zit bovenop het dieppaarse bier en tilt het bosbessengenot naar een hoger niveau: een sterke geur van vers geplukte bosbessen vult de neus en maakt de eerste slok onvermijdelijk. De eerste smaak onthult een fluweelzachte body die het gehemelte streelt met tonen van bosbessenmuffins en nog warme bosbessenjam. Een vleugje lactose geeft het bier een fruitige zuurgraad die prachtig samengaat met de zomerse zoetheid van de wilde bessen.
Muffin Myrtille smaakt het lekkerst met een versgebakken bosbessenmuffin. In een mum van tijd werken bosbessenpannenkoekjes of gewoon twee blikjes van het heerlijke zure bier.
Water, gerstemout , tarwemout , bosbessenpuree, havervlokken , lactose , hop, gist