Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De craft beer-beweging heeft er niet alleen voor gezorgd dat er tal van nieuwe bierstijlen zijn ontstaan, maar ook dat minder bekende bierstijlen van over de hele wereld bekendheid hebben gekregen. Ambachtelijke brouwers zijn altijd op zoek naar nieuwe sensaties en stuiten vaak op stijlen die voorheen onbekend waren in hun vakgebied. Eén van deze bierstijlen is de Catharina Sour, die oorspronkelijk uit Brazilië komt. Dit zure bier is geïnspireerd op de klassieke Berliner Weisse en vond in de koloniale tijd zijn weg naar Zuid-Amerika – en vervolgens weer terug naar Europa. De Catharina Sour is gebaseerd op een licht bier met tarwe en wordt net als de Berliner Weisse aangezuurd met melkzuurbacteriën en na de gisting verrijkt met vers fruit.
Browar Pinta uit Polen heeft de stijl ontdekt en met Kwas XY een uiterst smaakvolle versie ervan op de markt gebracht. Hun versie brengt een mild alcoholpercentage van 4,7% op tafel en is aangezuurd met melkzuurbacteriën. Passievruchtpuree, die maar liefst 15% van de totale massa van het bier uitmaakt en een aanzienlijke invloed heeft op het aroma, zorgt voor de heerlijk tropische smaak.
Kwas XY Catharina Sour wordt geleverd in een dicht troebel citroengeel. Het ruikt en smaakt naar passievrucht en ander tropisch fruit, citrusfruit en bloemige hop. Zeer verfrissend en heerlijk drinkbaar.
Water, gerstemout, tarwemout , passievruchtpuree, hop, melkzuurbacteriën, gist