Browar Stu Mostów uit Wroclaw vierde in 2024 haar 10e verjaardag. Ter gelegenheid van deze heuglijke gebeurtenis bracht de brouwerij niet één, maar een hele reeks jubileumbieren uit. Deze brouwsels markeren een decennium van brouwsucces, een decennium van het beste ambachtelijke bier en een decennium waarin de brouwerij zich onvermoeibaar ontwikkelde en haar assortiment bevolkte met talloze delicatessen.
WILD#29 is absoluut een van de delicatessen en heeft een aantal bijzondere eigenschappen in petto voor de kenners. Het verjaardagsbrouwsel is gemaakt in samenwerking met Hudson Valley Brewery en werd gefermenteerd met wilde gisten en bacteriën. In plaats van biergist toe te voegen, vertrouwde het team op de culturen die in de lucht rondzweven. De basis is een brouwsel van gerst- en tarwemout, verrijkt met havervlokken. Vers geoogste dennentoppen, die in verschillende stadia van het brouwproces zijn toegevoegd, zorgen voor een pittige kick.
WILD#29 van Stu Mostów vloeit in delicaat troebel oud goud in het glas en is versierd met een kleine kroon van vluchtig, wit schuim. Een citrusfrisse geur vult je neus. De initiële smaak ligt in dezelfde lijn en streelt de tong met vers geperst citroensap, geurig hooi, fruitige zuurgraad, funky gisttonen en de heerlijke specerijen van vers geplukte, weelderige groene dennenscheuten. Een smakelijke, lichtvoetige verwennerij waarmee we graag proosten op nog eens 10 jaar Browar Stu Mostów!
Water, gerstemout, tarwemout, tarwevlokken , hop