Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De techniek van reverse engineering beschrijft een proces waarbij een object in zijn afzonderlijke delen wordt opgesplitst. Deze handeling wordt uitgevoerd om erachter te komen hoe het experimentele object werkt. Hoewel de techniek vaak wordt gebruikt om een product te verbeteren, kan deze ook worden gebruikt om de manier waarop het is gemaakt te kopiëren. Zonder met de maker van het originele apparaat te praten of naar een blauwdruk te kijken, kun je er via reverse engineering veel of alles over leren.
Uiteraard kun je deze techniek ook met bier toepassen. Als je een getrainde smaak hebt en een diepgaande kennis hebt van de consistentie en smaak van de afzonderlijke soorten grondstoffen, kun je in theorie het recept voor een brouwsel achterhalen op basis van het aroma. De brouwers van de Griekse brouwerij Kykao gebruiken hun expertise liever voor iets anders. In plaats van de creaties van de concurrentie te analyseren, gebruiken ze hun magische handen om een specialiteit te creëren die de grenzen tussen bier en wijn vervaagt.
Hun Reverse Engineered Malagouzia is een mysterieus brouwsel gemaakt met de schil van de Malagouzia-druif. De wilde micro-organismen op de druivenschil zorgen voor de gisting en geven het brouwsel tegelijkertijd een rijk aroma van citrusfruit, tropisch fruit en witte wijn. Het resultaat is knapperig, zuur, complex, vol en onmogelijk te definiëren.
Water, gerstemout , hop, gist