Acaciahoning is een specialiteit onder de door bijen bereide smeersels en kenmerkt zich door zijn milde en zoete karakter. Het heeft een iets vloeibarere consistentie dan andere soorten honing en bevat waardevolle vitaminen en mineralen. Acaciahoning wordt meestal verkregen uit de nectar van de zwarte acaciaboom, die in dit land ook wel valse acacia wordt genoemd. Qua smaak zijn honing gemaakt van echte acacia-nectar en honing gemaakt van zwarte acaciabomen bijna niet van elkaar te onderscheiden. Beide zijn prima en zijn uitstekend geschikt om desserts en allerlei andere gerechten op smaak te brengen.
De Griekse microbrouwerij Elixi heeft van deze edele grondstof een heerlijk bier gemaakt. Hun Delphi Beer Hybrid Style combineert voortreffelijke honing met handgeplukte mouten van verschillende granen en de hopsoorten Cascade, Northern Brewer, Tradition, Hersbrucker en Saphir. Het brouwsel met een sterkte van 4,7% brengt een milde bitterheid van 24 eenheden en een volle honingzoetheid in het glas. Zachte moutcomponenten, een uitgekiend uitgebalanceerde bitterheid en frisse, fruitige hoppen ronden de aroma's perfect af.
Delphi Beer Hybrid Style is een mediterraan genot dat perfect past bij de mediterrane keuken. Onze favoriete begeleider bij deze honingzoete specialiteit zijn verse vijgen, die we in vieren snijden en serveren met een flinke lepel Griekse yoghurt, een beetje acaciahoning en gehakte, geroosterde amandelen. Een gedicht!
Water, gerstemout, havermout, tarwemout , honing, hop, gist