Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Tanacetum Balsamita wordt in het Duits ook wel damesmunt of damesblad genoemd. De geelbloeiende plant groeide oorspronkelijk in het Kaukasische hooggebergte, maar is inmiddels ook wijdverspreid in Europa. Honderden jaren geleden werd vrouwenmunt gebruikt als medicinale plant om krampen te verlichten en maagproblemen te verlichten. Ongeacht het medicinale gebruik wordt Tanacetum Balsamita gewaardeerd om zijn muntachtige geur en smaak en wordt hij ook gekweekt als sierplant.
Bij Sakiškių alus is de damesmunt echter geen decoratief accessoire, maar eerder de hoofdrolspeler in een ongewone Baltische Porter. De brouwers profiteren van het delicate aroma van de plant en gebruiken het om hun bier te verfijnen.
Sakiškių alus Baltic Porter met Tanacetum Balsamita vloeit in een delicaat troebel ambergoud in het glas en glinstert koperrood als het licht erop valt. Uit de ivoorkleurige schuimkraag stijgt een symfonie van gebrande mout, koffiegeur, karamel en bruine suiker op. Een vleugje munt wekt nieuwsgierigheid naar het drankje. Het smaakprofiel weerspiegelt de eerste reukindruk één-op-één en flatteert de tong met geroosterd graan, mokka, toffee en aardse houtachtige tonen. De munt zweeft boven de actie en geeft de portier een mystieke kwaliteit. De puntige bitterheid maakt het plaatje compleet en sluit het biergenot droog en met kruidige begeleiding af.
Water, gerstemout , damesmunt, hop, gist