Na lange tijd gereguleerd te zijn door het Beierse Reinheitsgebot en beperkt tot vier hoofdingrediënten, heeft bierbrouwen zich in de nasleep van de craftbierbeweging van deze beperkingen bevrijd. Alles wat lekker smaakt, is toegestaan – en dat kan allerlei vormen aannemen. De verscheidenheid aan stijlen is explosief toegenomen, de ingrediëntenlijsten zijn diverser dan ooit en zelfs de originele grondstoffen zijn nu in een breder assortiment verkrijgbaar. Hop bijvoorbeeld: dit groene goud is een belangrijke factor qua smaak, en de mannen en vrouwen achter de ketels hebben een magnifieke selectie tot hun beschikking.
Het team van de Litouwse brouwerij Sakiškių alus is dol op deze overvloed aan mogelijkheden en heeft onlangs een serie gelanceerd die zich richt op de diversiteit aan hoppen. De Hop Series presenteert bieren die de favoriete hopsoorten van de brouwers benadrukken. De basis is een New England IPA met een heerlijke haze en volle mout, aangevuld met een wisselende selectie hoppen.
Een zacht alcoholpercentage van 5,5% ontmoet een frisse bitterheid van 35 eenheden, een basis van gerste- en havermout, een fluweelzacht mondgevoel en een explosie van fruitige, harsachtige, grassige en kruidige hop. Het perfecte bier voor hopliefhebbers en iedereen die net zo verslaafd is aan groen goud als wij en Sakiškių alus!
Water, gerstemout, havervlokken , maltodextrine, hop, gist