Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
SnIPA wordt door de makers omschreven als een klassieke India Pale Ale met een maritiem tintje. De meeste brouwerijen zouden zo’n maritiem tintje uitdrukken in de vorm van een beetje zeezout of hop die naar dennenhars smaakt - maar niet Smögenbryggar’n! De Zweedse brouwers toveren met hun vingertang de zeebries in hun bier. Deze ondersoort van bruinalgen komt voor in de Noord- en Oostzee, maar ook in de Noord-Atlantische Oceaan en wordt meestal geoogst voor de productie van kunstmest, zepen en glas of om te koken. Het zeewier is rijk aan kalium en calcium en is door zijn milde specerijen ideaal als basis voor soepen en sauzen.
De smaak, die ergens tussen champignon, aardappel en zee in zit, speelt echter geen rol in de IPA. Royale hoeveelheden Amarillo-, Citra-, Mozaïek- en Pacific Gem-hop geven het bier een tropische fruitigheid die de aromaten domineert. Naast het tropische fruitaroma zorgt het groene goud voor tonen van dennenhars, citrusfruit en boskruiden, die prachtig harmoniëren met de karamelzoetheid en koekjestonen van de mout. Een knisperende, bittere afdronk bekroont het maritieme biergenot.
De meegeleverde vingerkelp geeft SnIPA de finishing touch en geeft de brouwerij de mogelijkheid om de lokale algenkweek te ondersteunen en de schatten van onze zeeën op subtiele wijze onder de aandacht te brengen.
Water, gerstemout , haver , hop, zeewier, gist