Een heerlijke zoldervondst.
Meesterbrouwer Matthias Trum is een echte Bamberglegende. Hij is de baas van Hellerbräu, dat het beroemdste Bamberg-bier brouwt. De Schlenkerla is een Bambergs instituut en wordt over de hele wereld gedronken. Maar Matthias Trum rust niet op de lauweren van zijn voorouders. Integendeel: de vindingrijke brouwer speurt regelmatig de archieven af op zoek naar oude schatten. Hij heeft al meer dan eens gevonden wat hij zoekt. Zijn nieuwste ontdekking is een recept gebaseerd op een eeuwenoud brouwproces. De Bamberger Heinzlein is een alcoholarm bier dat dankzij speciale brouwtechnologie heerlijk intens naar hop smaakt.
De wortels van Heinzlein liggen in een tijd waarin het veel veiliger was om bier te drinken in plaats van het vaak gevaarlijk vervuilde water. De vrijwel alcoholvrije Heinzlein leste de dorst van de beroepsbevolking en werd ook aan kinderen geserveerd. Wij zouden dit vandaag de dag afraden, maar voor alle anderen is Heinzlein een perfect alternatief voor bieren met een hoger alcoholgehalte.
De Helle Heinzlein wordt gebrouwen met een extra portie van de goede Spalt-aromahop en is ongefilterd. De Urbamberger presenteert zich in een natuurlijk troebele goudtint in het glas, een luchtige kroon van wit schuim zit bovenop het bier. De eerste borrel onthult een lichtvoetig bier met een heerlijk rond aroma: zachte mout, geroosterd graan en broodkorst ontmoeten een hoppig boeket van vers gemaaid gras, pittige citroen, kruidige gist en een subtiele bloemige toets.
Licht of donker – wij houden van de Heinzlein!
Voedingsinformatie per 100 ml:
Energie: 44 kJ / 10 kcal
Koolhydraten: 0,9 g
Zout: 0,05 g
Bevat kleine hoeveelheden vet, waaronder verzadigde vetzuren, suiker, eiwitten.
Water, gerstemout , hop, gist