Naast het normale dagelijkse brouwen heeft brouwerij Buddelship uit Hamburg nog enkele andere projecten lopen. Ze ontmoeten brouwers van over de hele wereld om samenwerkingen op te zetten, speciale series gelimiteerde bierspecialiteiten te brouwen en in 2020 een oude boerderij aan te kopen. De resterende boerderij stond al enige tijd stil en werd niet meer gebruikt. Samen met vrienden steken ze veel tijd en werk in de tuin om deze weer functioneel te maken. Het doel was om een bloeiende boerderij te bouwen en de grondstoffen voor bier en distillaten te verbouwen. Het graan, de hop en het fruit worden onder ecologische omstandigheden op onze eigen velden verbouwd en verwerkt in de eigen brouwerij en distilleerderij van de boerderij. Het team hecht veel belang aan traditionele technieken: het brouwen gebeurt in gekoelde schepen, wilde gisten zorgen voor de fermentatie en de afgewerkte bieren rijpen in houten vaten.
Tegenwoordig zijn de activiteiten in volle gang en heeft Lost Horizon Farm de eerste producten op de markt gebracht. Daartoe behoort onder meer de Foeder Helle, die volgens klassiek recept werd gebrouwen en vervolgens drie jaar werd bewaard in een vat waar voorheen witte wijn in zat. Dit proces verrijkte het bier met elegante fruittonen en verdiepte de complexiteit en smaak.
Water, gerstemout , hop, gist