Basilicum is een specerij die in veel verschillende vormen voorkomt in Europa en Azië. De precieze oorsprong van basilicum is niet bekend, maar er zijn theorieën dat het in Noordwest-India voorkomt. De aromatische plant vond waarschijnlijk al in de 12e eeuw zijn weg naar Duitsland. Sindsdien wordt het gebruikt in de Europese, maar vooral mediterrane, keuken, waar het gerechten een intense kick geeft. We zijn dol op de klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum; we gebruiken het als topping op onze pizza, maken er pesto mee en, als we ons avontuurlijk voelen, gebruiken we het om onze fruitsalades, limonades en desserts te verrijken. Vooral aardbeien passen uitstekend bij dit kruid. Maar bier en basilicum? Op het eerste gezicht lijkt het misschien geen droomcombinatie, maar dankzij de expertise en vaardigheid van Ulrike Genz is deze onconventionele combinatie een echte hit.
De meesterbrouwer uit de hoofdstad wijdt zich aan het creëren en perfectioneren van Berliner Weisse en brengt ons een assortiment dat deze stijl in al zijn glorie laat zien. Ulrike combineert Berliner Weisse met bloemen, fruit en kruiden, en stapte onlangs over op basilicum om nog een heerlijk voorbeeld van haar vakmanschap te creëren.
De Basil White is een ondoorzichtig, honinggouden brouwsel met een fruitige zuurgraad, bloemige tonen en een pittige frisheid met een kenmerkende basilicumnoot. Uniek!
Water, tarwemout, gerstemout , hop, vlierbloesem, melkzuurbacteriën, gist, basilicum