Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Berry-licious!
De brouwers van de Amerikaanse brouwerij Weyerbacher houden van Europese bieren. Ze zijn vooral dol op de Belgische specialiteiten. Na al een Belgische tripel uit te brengen genaamd Merry Monks volgt er nog een Belgisch meesterwerk. Berry Monks, een variant op de Belgische tripel, wordt gebrouwen met veenbessen, sinaasappelschillen en gember. Met een alcoholpercentage van 9,3% is het bier behoorlijk krachtig en barst het van verleidelijke appel- en peertonen die goed samengaan met de fruitige zuurgraad van de veenbessen. De sinaasappelschil geeft het bier een citrusfrisse twist, de gember zorgt voor kruidigheid.
Berry Monks vloeit in een troebele, koperrode ambertoon in het glas en vormt een prachtige schuimkraag die delicaat roze lijkt en snel weer verdwijnt. In de neus combineren gedroogde veenbessen, kruidige gist, witte druiven, honing en pittige frisheid van citrusvruchten een verleidelijke geur. De smaak van Berry Monks doet denken aan een elegante witte wijn. Citroenfrisse witte druif ontmoet peer en appel, delicate karamelmouten ronden de smaak af. Richting de finish nemen de donkere tonen toe en sturen gedroogd rood fruit, bloedsinaasappel en zwarte bessen de ring in. Berry Monks heeft een medium body en veel alcohol waardoor hij af en toe aanwezig is.
Iedereen die graag complexe, meerlaagse bieren drinkt, komt hier aan zijn trekken!
Water, gerstemout , rietsuiker, hop (Apollo), cranberrypuree, zoete sinaasappelschil, verse gember