Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De brouwers van de Belgische brouwerij Van Honsebrouck kozen voor hun Kriek Lambiek een heel bijzondere vrucht. Kriek wordt traditioneel gemaakt met kersen, net als de St. Louis Kriek Lambiek. Maar voor hun robijnrode brouwsel gebruikte het team niet alleen kersen, maar eerder de fijne vruchten van de Oblacinska-variëteit.
Deze soort komt oorspronkelijk uit Servië en behoort tot de zure kersen. Wanneer ze rijp zijn, hebben de vruchten een bordeauxrode kleur en een heerlijke smaak die een balans vindt tussen zonnige zoetheid en frisse zuurgraad. De steenvrucht wordt gebruikt voor de productie van sap, jam, likeuren en andere delicatessen.
De kers doet zijn best voor het bier: hij geeft de drank zijn prachtige dieprode kleur en de delicate roze tint van het schuim en zorgt bovendien voor een heerlijke geur en een nog betere smaak. Voordat de kersen de ketel in gingen, werden ze een half jaar lang geweekt in de fijnste geuze. Dit proces verdiepte hun eigen smaak en verrijkte deze met die van het zure bier. De St. Louis Kriek Lambiek vangt de essentie van de kers en brengt deze in uw glas. De sappige zoetheid van rijp fruit ontmoet hun verfrissende zuurgraad in de mond - een onverslaanbare combinatie!
Water, gerstemout , tarwe , 15% kersen, kersen- en vlierbessensap, suiker, hop, aroma’s, steviolglycosiden uit stevia, antioxidant: ascorbinezuur